Geliga Ular menurut Tuan Rahim dan Tok Syeikh



Mengenai geliga ular ini saya sendiri ada kekeliruan tentangnya. Apakah yang dikatakan batu ular, geliga ular atau buntat ular.Menurut maklumat yang saya terima yang dikatakan geliga ular yang sebenarnya ialah bentuknya leper saja bukan bulat atau lonjong dan diperolehi dari atas kepala ular bukan dari mulut ular. Mungkin yang dikatakan batu ular adalah apa yang didapati dari dalam sarang atau lubang ular,kerana menurut pendapat setengah orang kalau lubang kediaman ular itu kita gali dan cari kita akan bertemu dengan batu ular.Serta cerita lain yang mengatakan mereka mendapat geliga ular apabila terdapat 2 ekor ular sedang bergaduh merebut geliga.Ini sendiri diakui oleh teman saya yang mendapat batu ular dengan cara tersebut. – Info Tuan Rahim di Karimon,s blog

Anak saya pernah nak diberikan geliga ular ini,tetapi malang sekali beliau tak ambil.!! ular itu mengangga dan dalam mulut nya ada geliga, yang warna nya, kata beliau warna biru gelap.Beliau sebenar nya takut kat ular !!Ular nya berwarna coklat kehitaman.Kejadian ini berlaku di Pantai…..kali ke 2, ular nya, warna yang sama, tetapi geliga nya di kepala, berwarna putih. kejadian ini berlaku di Gunung ….Almarhum guru saya ada geliga ular ini , warnanya putih bercampur coklat. Beliau mengata kan khasiat geliga ini untuk penawar racun, semua jenis racun. – Info Tok Syeikh di Karimon’s blog.

Sumber: http://karimon.wordpress.com/2009/03/20/geliga-ular/

Gambarfoto: http://perubatanislam7puteri.blogspot.com/

About these ads

Perihal pakcikli00

Saya adalah dukun asmara
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

42 Responses to Geliga Ular menurut Tuan Rahim dan Tok Syeikh

  1. joerdy says:

    tok sye pun ade satu ….sye nk tau tentNG geliga ualr itu
    mlm bercahaya…blh sye tau kebaikannye?

  2. amy says:

    saya ade 1 batu geliga ular jantan..
    tpi sy xthu cra untuk mengunakannye..

    • man says:

      ada 1 jek.. saya ada 2.. jantan dan betina…
      awak x tahu nak gunakan… saya lagi x tahu…
      he he he…
      ada sapa2 yang tahu.. bagi lah info..

    • bang Long says:

      kalau kna bisa sengatan atau pape lah…cuba celup batu kt air & lekat pd tpt kn bisa tu

  3. dol says:

    saya ada sebiji batu betuk macan telur ayam ada tulisan arab/jawi,ada yang cakap batu geliga telur ular tak tahu apa khasiatnya.

  4. m zahini - http://houseofmystic.blogspot.com says:

    EXCLUSIVE GELIGA ULAR – AKAN DATANG / ADAKAH PERSAMAANNYA HANYA DI – http://houseofmystic.blogspot.com

  5. hafiz says:

    salam,sy seorang remaja yang msih brumr 21thn,sy ingi mengthui tetang batu geliga ular,kerana sy dengan tidak sngja telh memiliki batu tersbut.

  6. niezam says:

    salam.. Kl yg benar2 asli, KEBAL.. teman rapat saya ada yg begitu dan telah teruji.. Wassalam..

  7. zulhuzaimi says:

    alhmdllh sy ada simpan sebentuk cincin yg diikat dgn geliga ular.. skadar brkongsi.. apabila geliga ni kita genggam dan diselangi selawat ke atas nabi Muhammad SAW.., cuba benamkan jarum peniti sehabis benam ke dalam lengan.. insyallah atas kekuasaanNya kita xkan berasa sakit dan darah tidak keluar dr tempat jarum dibenam…

  8. nizam says:

    saye pun ada cincin geliga ular.jantan warna oren n betina warna hijau.bila malam akan keluar cahaya..nak jual.sape nak bleh col 0125898405 Wildlife

  9. RadenMas Kedondong says:

    kita pun ada juga 1 bentuk yg tlh dibuat cincin….dari ular tendung selar

  10. nazri30 says:

    askm,saya ada satu geliga ular betina.siang warna hijau,malam warna hijau pucuk dan keluar cahaya mcm lampu kalimantan

  11. Sopie Pomen says:

    saya ada 2 jenis cincin yg batu die sana ncn dalam gambar yg ada.boleh saya tau ape tu betul geliga ular dan kalau betul apa khasiatnye

  12. din says:

    geliga ular saya warna putih dan berbentuk bujor..saya peroleh drp seorg bomoh dan kini saya ingin memaharkanya..berminat sila coll 01119988717

  13. Asyraf Bqaqa says:

    Saya ada satu geliga ular, saya pelik,, setiap kali saya pakai, tak lame kemudian, pergelangan saya jd lengoh.. Ada yang tahu apa sebabnya tak?

  14. qud says:

    saya ade 1 bntuk srupa warna koko………….ble tmpt glap warna hijau

  15. 3as says:

    Cintailah batu akik krn seni, keindahan n sebagai hiasan tangan..

  16. Izzra says:

    Assalamualaikum
    saia pown ade jgak satu ,,
    tpy betol ke gelige neyh bleh mnyembuhkan plbgai pnyakit ..
    mcm mane care pgunaan nye ?

  17. johan says:

    Semua kata-kata saja tapi tak beritahu apa keistemewaan batu ni. Apa guna batu ni? Boleh bawa kekuatan? Atau apa?

  18. hussen al attas says:

    geliga ular nie payah gila kut nk dapat camna la korg leh ckp dpt scra xsngaja la hapa la..geliga nie ada dalam hutan tebal nu, keliling dia mcm2 jenis dan saiz ular yg duk berjaga siang malam..sapa yg btul2 power dan ada ilmu trtentu ja leh dpt..tp xtahu jgak lah kn rezeki masing2..klu Allah nk bgi pd sapa2 ja Dia leh bgi dgn apa2 cara pun.. wallahualam..

  19. RomiRtg says:

    saya nak tau apa khasiat geliga ular ni dan cam ne nak tau yg betul..

  20. farid says:

    semalam baru sy try geliga ular jantan…org ni suruh sy gengam batu ni,n pastu dia cucuk jarum kat tangan sampai xnampk da kepala jarum…tp yg pelik xrasa sakit….wallahualam

  21. marven says:

    saya mao jual batu geliga ular 2 sebesar biji pinang,bagi yang berminat call 085231060968

  22. Hazari says:

    Saya terjumpa batu geliga apa ntah…tapi alhamdulillah anak d patuk ular …di tekap kan padu gigitan…melekat Dan batu berubah putih ke coklat …. Anak sy sihat alhamdulillah x perlu operation untuk buang kan jari ya… Batu kemudian di cuci dengan limau Dan di rendam dalam susu… Keputihan balik…masaalahya..banyak ular datang ke rumah….

  23. sabrii says:

    saya mempunyai geliga ular berwarna hijau sama mcm gmbar diatas , secara tidak sengaja saya dapat geliga itu , tapi saya tak tahu menggunakan nya .

  24. izwan says:

    salam..sy memiliki 1 cincin bewarna ijau xsberape..ade pejalan yg mnjualnya pada sy dgn harga 50 shaja.dkatakan cincin ular..brcahaya di tempat gelap..persoalan nye adakah cincin sy ni btol2 punye cincin?dan jika btol ape je klebihannye?penjual hanye beritahu cincin ni dpt mengelakkn perbuatan jahat org pd pemilik batu ini..harap pencerahan

  25. naquiddin says:

    Salam tuan, kalau batu bercahaya dalam gelap tu, tu batu fosfur, banyak terdapat di gunung berapi indonesia dan digunakan dalam pembuatan jarum jam…Saya ada satu buntat ular sawa, setiap kali ada pertunjukan ular di pasar2, selepas show saya akan minta kebenaran empunya ular untuk test buntat milik saya, alhamdulillah, kedua tempat yang saya test tu, kedua2 ular akan tunduk atau lari bila didekatkan walaupun sebelum batu dikeluarkan,ular tersebut agak agresif. kalau tuan area K.L, tuan boleh test area jalan pasar pudu, kat situ kadang2 ada show ular…uncle tu friendly je,tak kisah kalau tuan nak test batu milik tuan…Untuk pengetahuan tuan,saya hanya beli dengan harga RM120 termasuk cincin,tapi ikat steel je…saya dah jumpa banyak peniaga,semua claim batu ular ori,jual sampai 400-500…bila tanya keampuhan terhadap menundukkan ular, semua peniaga akan cakap boleh…tapi bila saya cakap saya nak jumpa sendiri pemahar dan akan meminjam ular milik kawan saya untuk ujian, pemahar tu plak cakap ular akan tunduk “bergantung pada niat”,pulak dahh…ayat semata…buntat milik saya pun,kalau orang yang uji tu tengah niat jahat ke,ape ke, tetap ular akan tunduk….kalau batu fosfur ni, kat pasar pudu, harganya RM30 je,termasuk ikat cincin…btw saya hanya pemilik buntat ular dan hendak sharekan sedikit ilmu dengan peminat2 geliga ular…

  26. robson says:

    saya ada sepasang cincn gelga ular
    Bleh kha sya thu ape kegunaanya?

  27. Magnificent goods from you, man. I have consider your stuff prior to and you’re just too excellent. I actually like what you have acquired here, really like what you are saying and the best way by which you assert it. You make it entertaining and you still take care of to stay it smart. I cant wait to learn much more from you. This is actually a tremendous web site.

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s