Besi KuningTentang besi kuning ni banyak teori yang dikemukakan.Secara peribadi saya sendiri berpendapat setelah berkongsi pengalaman dan bertukar pendapat dengan beberapa orang maka kebanyakan yang ada adalah gred rendah paling ada pun gred 2 dan kebanyakannya diwafakkan ertinya bukan yang asli.

Saya pernah ketemu dengan orang yang mengatakan memiliki besi kuning yang katanya khadamnya adalah jin islam,setahu saya besi kuning khadamnya adalah bukan islam yang islam itu adalah diwafakkan.Ceita besi kuning ini banyak dikaitkan dengan kisah mitos Darmawulan dan Minajanggo.

Yang saudara miliki memang besi kuning tapi grednya sahaja yang berbeza.namun begitu ianya tetap besi kuning.Cubalah rujuk pada mereka yang lebih arif lagi dan yang lebih baik bawa bersama besi kuning itu untuk dinilai olih beliau dan yang saya paparkan disini hanyalah anggaran saya sahaja. – info karimon

Advertisements

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Besi Kuning

  1. alif berkata:

    as,kum kalau sesiapa yg ikhlas cerita dgn jujur ttg besi kuning bagi tau lah yer lau rasa adlah jgn reka2 plak k.

  2. yoz berkata:

    besi kuningbanyakkjenisnya dantempatnya berbagai macam dari batu ,kuningan kepompong kayu dan lain2.tp di lihat dari khodam yg ada di dalamnya ,saya pernah punya wesi kuningygkepompong tp raib,sekarang saya punya wesi kuning ygdi dalam batu

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s