Batu Permata Sofajane



Keanehan mengenai empat butir batu permata ini ianya sangat sukar menerima komentar pengunjung Karimon’s blog, termasuklah daripada Tuan Rahim yang saya anggap sebagai pakar mengenai batu permata kerana beliau pernah berguru dengan seorang guru sufi yang arif tentang batu permata.

Pada mulanya saudara Rahim agak keberatan menyiarkan gambarfoto batu permata ini di Karimon’s blog, sehinggalah setelah saya berjaya menjoloknya. Bagaimana pun saya gagal untuk menjolok Tuan Rahim untuk mendedahkan rahsia batu permata ini.

Paduka tuan pun pada mulanya sangat keberatan untuk memberi komentar mengenai batu permata ini, bagaimanapun beliau akhirnya terpaksa memberi komentar apabila dilihat Tuan Rahim terus diasak untuk menceritakan Rahsia batu permata tersebut.

Jika Tuan Rahim maseh tidak mahu mendedahkan rahsia empat butir batu Permata tersebut, saya cuma beranggapan bahawa ia bagaikan permata yang hilang.

Paduka berkata
1 Julai 2010 pada 11.55p07

Waalaikumusalam,disebabkan kasih sayang aku kat wak karimon aku tolong jawapkan untuk dia.

Mudah aja hang bungkus dengan kain putih atau kuning tiap2 satu batu tu jangan dicampurkan sekali.Hang simpanlah dalam kotak yang comel2 jangan dalam kotak kasut.Kalau hang nak tarok beras atu padi boleh gak hang taruk sekali.

Tak perlu lah hang bawa ke sana sini batu2 tu.Bab kata perpatah”Tak ada beban batu digalas” Maaf gurau2 aja ni.

Wak karimon ni hang kena tanya dia menerusi email mengenai hal2 yang sebegini kerana dia tak mau Pakcikli tahu rahsia permata tersebut, insyaallah dia jawap. Aku tahu lah sebab hal2 sebegini aku hanya email kat dia supaya Pakcikli tidak tahu rahsia kami.Tapi nak tunggu dia jawap hang kena sabar sikit.

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Batu Permata Sofajane

  1. 3as says:

    Banyak ni batu dkaki lima, ha ha ha..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s