Cenuai Biru

Asalammualaikum

Cenuai ini di kenali dengan nama Cenuai Pulau Biru.Jenis Cenuai antara yang paling sukar di dapati.Saya sendiri pun tidak banyak koleksi.Cenuai Biru Pulau dan Cenuai Biru Gunong, hanya tumboh se batang sahaja.Di Gunong Ledang ada se batang dan di Pulau Besar ada tumboh sebatang.Dan pokok ini memang ada “PENJAGA”.Penjaga nya berupa Katak Besar,Biawak,Sesumpah atau nasib tak baik Ular Kapak.Cara nak ambil nya kena tahu, jika tidak anda dapat juga…tapi dapat HABUK !!!.

Dalam kumpulan Raja Cenuai, cenuai ini lah paling Wangi.Jika bunga biru nya di masukan ke dalam minyak wangi tanpa akhohol anda,tidak sampai 1 minit,bau wangi nya sudah semerbak !!!.Tapi aura cenuai ini ,nya kena buka lahhh….

Info Tok Syeikh di Karimon’s Blog.

Advertisements

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Cenuai Biru

  1. daus berkata:

    cik lii,,nk buka aura kna p jmpa bomoh ka???

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s